ساعات کار : همه روزه ساعت 7 الی 22

Slider
wtt_page_score: 100

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 

سرطان سینه در مردان

سرطان سینه در مردان یک بیماری نادر به حساب می آید که در بافت پستان ایجاد می شود. به علت کمتر بودن بافت و ترشح میزان کمتری از هورمون های استروژنی، سرطان سینه در مردان کمتر مشاهده می شود. مردان مانند زنان دارای مقدار کمی بافت پستان می باشند که دارای چند مجراست که توسط بافـت پستــــان احاطه شده است. این بیماری اغلب افراد بالاتر از 65 سال را درگــیر می کند و در میان جوانان بسیار نــادر است. با توجه به میزان پایین سرطان پستان در مردان نیازی به غربالگری نیست زیرا تشخیص توده درقفسه سینه بسیار آسان است.

سرطان سینه در مردان


انواع مختلف این بیماری در مردان عبارتند از: سرطان مجاری، کارسینوم لوبولارو بیماری پاژ.


عوامل زمینه ساز شامل موارد زیر می باشند:


سن بالا، هورمون درمانی و استفاده از استروژن، سابقه ارثی، جهش در ژن BRCA2، سندرم کلاینفنتر، چاقی، اختلالات کبد و بیضه
تشخیص سرطان سینه در مردان:
معمولا از روش های تشخیص سرطان درزنان ،مانند معاینه با دست ، ماموگرافی، سونوگرافی و بیوپسی در مردان نیز استفاده می شود. در مراحل بعدی برای تشخیص دقیق تر از تستهای تکمیلی پاتولوژی مثل ایمونوهیستوشیمی، CISH و FISH مورد استفاده قرار می گردد.
بیماری سرطان سینه در مردان عموما یک بیماری لامینال و دارای گیرنده های هورمونی مثبت است .
برای رنگ آمیزی ایمونوهیستوشیمی از آنتی بادی های ER-PR-AR-Her2-CK5/6-EGFR-Ki67 استفاده می شود.
پس از تشخیص سرطان پستان ، باید درجه آن تعیین شود. تعیین گرید سرطان، بهترین گزینه های درمانی را مشخص خواهد کرد که به وسیله روش های زیر انجام میشود:
اسکن استخوان،اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT)،اسکن توموگرافی انتشار پوزیترون (PET)
مراحل سرطان پستان از 0 تا 4 متغیر است. صفر نشانگر سرطانی کاملا غیرتهاجمی است که معمولا در مجاری شیری وجود دارد. مرحله 4 از سرطان پستان، سرطان سينه متاستاتیک نامیده می شود که به مناطق دیگر بدن نیز گسترش می یابد.

درمان
همانند سرطان سینه در خانم ها شامل جراحی، پرتودرمانی، شیمی درمانی و درمان هدفمند می باشد. در حدود 9 نفر از هر 10 مرد مبتلا به سرطان پستان، سلول های سرطانی پستان دارای پروتئین (گیرنده) در خارج هستند که می توانند به هورمون هایی مانند استروژن یا پروژسترون متصل شوند و به رشد آن ها کمک کنند. به این موارد سرطان های پستان گیرنده هورمون مثبت (HR مثبت) گفته می شود. بعضی اوقات سرطان های پستان گیرنده استروژن مثبت (ER مثبت) یا گیرنده پروژسترون مثبت (PR مثبت) نامیده می شوند. این سرطان ها معمولاً با هورمون درمانی درمان می شوند.
در برخی از مردان مبتلا به سرطان پستان، سلول های سرطانی بیش از حد پروتئین تقویت کننده رشد دارند که با نام HER2 / neu (یا فقط HER2) شناخته می شود. این سرطان ها که به عنوان سرطان های پستان HER2 مثبت شناخته می شوند، تمایل به رشد و گسترش بیشتری دارند. انواع مختلفی از داروها تولید شده اند که پروتئین HER2 را هدف قرار می دهند. اگرچه این داروهای هدفمند ممکن است به عوارض جانبی نیز اضافه کنند.

 

سرطان سینه در مردان 

سرطان سینه در مردان