ساعات کار : همه روزه ساعت 7 الی 22

Slider
wtt_page_score: 99
Star InactiveStar InactiveStar InactiveStar InactiveStar Inactive
 
آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید

در مغز نیز مانند سایر قسمت های بدن ممکن است تومور به وجود بیاید. یعنی رشد سلول ها از کنترل خارج شده و توده ای توپر را تشکیل دهند.

از آنجایی که در  مغز سلول های مختلفی وجود دارد، ممکن است تومورهای مختلفی در آن به وجود بیایند که برخی سرطانی و بعضی دیگر غیر سرطانی هستند. برخی به سرعت و بعضی به کندی رشد می کنند. ولی از آنجایی که مغز مرکز کنترل بدن است همه موارد باید به دقت مورد بررسی و پیگیری قرار گیرند.

هنگامی که یک تومور در مغز رشد می کند به مغز فشار وارد می کند و چون جایی برای خارج شدن ندارد (زیرا مغز توسط جمجمه محافظت می شود) روی تفکر، بینایی، عملکرد و احساس تاثیر می گذارد. بنابراین در مورد تومورهای مغزی چه سرطانی باشند و چه سرطانی نباشند مواردی که اهمیت دارند عبارتند از: محل قرار گرفتن تومور، سرعت رشد آن، اینکه می تواند گسترش یابد یا خیر و اینکه آیا پزشک می تواند آن را خارج کند یا نه .

تومورهای مغزی ثانویه

این نوع تومور مغزی اکثر افراد مبتلا به تومورهای سرطانی مغز را شامل می شود که سرطان در بخش دیگری از بدن وجود داشته و به مغز گسترش یافته است. حدود نیمی از سرطان های مغز از سرطان ریه نشات می گیرند و سایر سرطان هایی که می توانند به مغز گسترش یابند عبارتند از: سرطان سینه، کولون، کلیه، لوسمی، لنفوم و ملانوما (نوعی سرطان پوست).

تومورهای مغزی اولیه

در بالغین شایع ترین تومورهایی که در مغز ایجاد می شوند، مننژیوما و گلیوماها هستند. مننژیوماها بیش از 35% تومورهای مغزی اولیه را شامل می شوند و از خود بافت مغز شروع به رشد نمی کنند بلکه از سلول های پوشش دهنده مغز شروع به رشد می کنند و باید به صورت جدی مورد توجه قرار گیرند.

شایع ترین تومورهای سرطانی مغز (تقریبا 1 در 5 مورد) گلیوبلاستوماها ، نوعی از گلیوما که از سلول های گلیال نشات می گیرند، هستند. این تومورها به سرعت رشد کرده و اغلب کشنده هستند.

انواع دیگر تومورهای مغزی

انواع دیگر تومورهای اولیه مغز بسته به اینکه از کدام ناحیه منشا می گیرند نامگذاری می شوند که عبارتند از: آدنوما (در غده هیپوفیز)، کوردوما (جمجمه و نخاع)، مدولوبلاستوما ( مخچه) و سارکوما (بافت مغز).

Grade تومورهای مغزی:

پزشکان تومورهای مغزی را از گرید 1 تا 4 درجه بندی می کنند. تومورهای با گرید پایین (یک) سرطانی نیستند، به کندی رشد کرده و معمولا گسترش نمی یابند و اگر پزشک قادر به خارج کردن آن با جراحی باشد معمولا قابل درمان هستند. در مقابل تومورهای با گرید بالا (چهار) سرطانی هستند، به سرعت رشد کرده و گسترش می یابند و معمولا قابل درمان نیستند. گرید 2 و 3 بین این دو هستند و معمولا گرید 2 سرطانی نیست ولی گرید 3 سرطانی است.

02 brain

علائم تومور مغزی

بسته به نوع تومور و محل قرارگیری آن ممکن است این علائم وجود داشته باشند:

  • عملکردها و واکنش های غیر طبیعی بدن
  • خواب آلودگی در تمام طول روز
  • اختلال در بیان و احساس گیجی
  • سردرد های شدید به ویژه سردرد های صبحگاهی
  • اختلال در بینایی مانند تاری دید و دوبینی
  • اختلال در تعادل بدن
  • تشنج

ریسک فاکتورهای تومور مغزی

  • تابش اشعه (دریافت اشعه در اقدامات درمانی)
  • سن ( در افراد بالای 50 سال نسبت به کودکان و افراد جوان شایع تر است)
  • سایر مشکلات جسمی ( ضعف سیستم ایمنی در مواردی مانند ابتلا به ایدز و پیوند عضو)
  • وجود سابقه خانوادگی ابتلا به تومور یا اختلالات ژنتیکی مانند سندرم Li-Fraumeni ، نوروفیبروماتوز تیپ یک و دو، بیماری Von Hippel-Lindau و....

آیا استفاده از تلفن همراه خطر ابتلا به تومور مغزی را افزایش می دهد؟

  • این موضوع در سالهای اخیر به شدت مورد بحث واقع شده ولی محققین تاکنون هیچ ارتباط واضحی بین تلفن همراه و تومورهای مغزی نیافته اند. مدت زیادی از تحقیق در این مورد نگذشته و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد. به هر حال بهتر است که در هنگام استفاده از تلفن همراه از وسایلhands-free استفاده شده و گوشی را دور از بدن نگهداشته و سطح تماس بدن را با آن حتی المقدور کاهش داد
  • 01 brain

 

تست های تشخیصی:

پزشک احتمالا ابتدا معاینات نورولوژیک را انجام می دهد. بررسی سیستم عصبی در مواردی مانند بینایی، تعادل و واکنش های مورد نظر انجام می شود تا محل احتمالی تومور مشخص شود. ممکن است سی تی اسکن، MRI و PET  اسکن مورد نیاز باشد. و احتمالا بیوپسی هم انجام خواهد شد تا اطلاعات بیشتری در مورد تومور به دست آید.

درمان:

هر درمانی عوارض جانبی دارد ولی اگر تومور به گونه ای است که رشد زیادی ندارد و مشکلی ایجاد نمی کند ممکن است در ابتدا به درمان نیاز نداشته باشد. ولی تست های منظم و پیگیری انجام می شود تا مطمئن شویم که تومور بزرگتر نشده و یا مشکل جدیدی به وجود نیاورده است.

 

  • جراحی :

  • اگر تومور قابل دسترسی باشد، احتمالا جراحی اولین اقدام درمانی است. بهترین مورد توموری است که به قدری کوچک باشد که بتوان آن را به صورت کامل خارج کرد. ولی در بعضی موارد نمی توان کل تومور را خارج کرد ولی برداشتن قسمتی از آن نیز می تواند به بهبود علائم بیمار کمک کند.

03 brain

  • شیمی درمانی (کموتراپی): از داروهای قوی برای کشتن سلول های توموری یا حداقل کند کردن رشد آنها استفاده می شود و می تواند به روش های مختلف انجام شود.

 04 brain

اشعه درمانی

  • در اشعه درمانی از اشعه ایکس با انرژی بالا یا منابع دیگر برای کشتن سلول های سرطانی استفاده می شود. گاهی همراه با شیمی درمانی برای کمک به درمان استفاده می شود. انواع جدیدتر اشعه درمانی مانند پروتون تراپی و اشعه متمرکز، مناطق بسیار نزدیک تومور را هدف قرار داده و عوارض درمان را کاهش می دهند.

05 brain

  • Targeted Therapy: سلول های سرطانی با سلول های طبیعی تفاوت دارند و پزشکان سعی می کنند از این تفاوتها برای هدف درمانی استفاده کرده و داروهایی را به کار ببرند که مانع رسیدن سلول های سرطانی به مواد مورد نیاز برای بقای خود شوند. به عنوان مثال داروهایی که مانع خونرسانی به سلول های سرطانی و رشد آنها شوند.

06 brain

پس از درمان نیز ممکن است افراد به فیزیوتراپی و گفتاردرمانی و... برای کمک به بهبودی نیاز داشته باشند.

 


آزمایشگاه در اصفهان- آزمایشگاه تشخیص طبی ، پاتولوژی و سیتولوژی دکتر فولادی اصفهان

 تلفن تماس: 32232910-031

آدرس سایت آزمایشگاه :

www.Fooladilab.com

آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید    آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید      آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید    آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید   آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید

آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید    آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید   آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید   آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید    آنچه که باید در مورد تومورهای مغزی بدانید