ساعات کار : همه روزه ساعت 7 الی 22

Slider
wtt_page_score: 99

User Rating: 5 / 5

Star ActiveStar ActiveStar ActiveStar ActiveStar Active
 
هر آنچه که باید در مورد بیماری های قلبی بدانید

تصور اغلب مردم از بیماری قلبی، حمله قلبی است در حالی که منظور از بیماری های قلبی، وضعیتی است که به قلب آسیب زده و مانع  فعالیت طبیعی قلب می شود.

این بیماری ها عبارتند از: بیماری عروق کرونر، ، آریتمی، کاردیومیوپاتی و نارسایی قلبی.

انسداد عروق:  تشکیل پلاک (چربی و کلسترول) می تواند شریان های قلب را باریک کرده و باعث شود که خون به سختی از آنها عبور کند. بسیاری از افراد از وجود آن اطلاع ندارند تا زمانی که شریان توسط لخته خون مسدود شده و حمله قلبی اتفاق می افتد. ولی گاهی علائم هشدار دهنده ی بیماری عروق کرونر مانند دردهای مکرر قفسه سینه به نام آنژین وجود دارد.

وقتی لخته خون تشکیل می شود، شریان قلب کاملا مسدود شده و خون رسانی به ناحیه ای از قلب متوقف می شود. خون حامل اکسیژن است و کمبود آن سبب آسیب به اندام و احتمالا مرگ خواهد شد. حمله قلبی به صورت ناگهانی رخ داده و باید سریعا اقدامات درمانی انجام شود.

انسداد عروق

علائمی که هنگام حمله قلبی وجود دارند عبارتند از:

  • درد یا فشار در قفسه سینه
  • احساس درد و ناراحتی منتشر در پشت، گردن ، گلو و بازو
  • تهوع یا تپش قلب
  • ضعف، اضطراب یا تنگی نفس
  • ضربان سریع یا نامنظم

حتی اگر این علائم خفیف باشند باید اقدامات اورژانسی انجام شود.

 

علائم حمله قلبی در زنان:

زنان همیشه احساس درد در قفسه سینه ندارند. در مقایسه با مردان، زنان بیشتر دچار سوزش قلب و لرزش ، کاهش اشتها، سرفه یا احساس خستگی و ضعف می شوند. برای درمان باید سریع اقدام کرد، زیرا هرچه در این مورد کوتاهی صورت گیرد، آسیب قلبی بیشتر خواهد بود.

 

ضربان قلب نامنظم: آریتمی

به خاطر ایمپالس های الکتریکی، قلب دارای ضربان است و ممکن است از حالت منظم خارج شود. آریتمی ممکن است باعث شود قلب ضربان تندتر یا کندتری داشته باشد. این مشکل معمولا بی خطر است و زود برطرف می شود، اما برخی از انواع آن می تواند روی جریان خون اثر گذاشته و مشکل جدی برای بدن ایجاد کند.

ضربان قلب نامنظم: آریتمی

بیماری های عضله قلب: کاردیومیوپاتی

کارکرد غیر طبیعی عضله ی قلب (کاردیومیوپاتی)، سبب می شود پمپاژ خون و انتقال آن به سایر نقاط بدن دشوار باشد. مشکلاتی مانند افزایش فشار خون، چاقی و دیابت ممکن است این شرایط را ایجاد کنند و نهایتا منجر به نارسایی قلبی شوند.

 بیماری های عضله قلب: کاردیومیوپاتی

نارسایی قلبی:

نارسایی قلبی به این معنی نیست که کار قلب متوقف شده بلکه به این معنی است که قلب نمی تواند به مقدار کافی وظیفه ی خون رسانی خود را انجام دهد. بنابراین به مرور زمان اندازه ی قلب بزرگتر شده و پمپاژ آن سریع تر می شود. این مساله موجب ضعف عضله ی قلب و کاهش مقدار خون خروجی می شود که به مشکلات قبلی افزوده می شود. اغلب موارد نارسایی قلب ناشی از بیماری عروق کرونر و ایست قلبی است.

 نارسایی قلبی

بیماری قلبی مادرزادی:

ممکن است نوزاد پس از تولد، نشت از دریچه ی قلب داشته باشد یا دیواره ی جدا کننده ی حفرات قلب آسیب دیده باشد. گاهی نقایص قلبی تا زمان بلوغ مشخص نمی شوند. همه موارد به درمان نیاز ندارند ولی در برخی موارد، دارو یا جراحی لازم است.

 بیماری قلبی مادرزادی

مرگ ناگهانی کاردیاک SCD:

این مشکل به معنی حمله قلبی نیست. SCD هنگامی اتفاق می افتد که سیستم الکترونیکی قلب صاف و سبب ضربان نامنظم و سریع به صورت خطرناک می شود. به جای اینکه خون به بیرون پمپ شود، حفره های قلب به لرزش در می آیند. دستگاه شوک می تواند سبب منظم شدن ضربان قلب بشود ولی بدون آن،  مرگ فرد بیمار ظرف چند دقیقه اتفاق می افتد.

 مرگ ناگهانی کاردیاک SCD

الکتروکاردیوگرام (EKG):

EKG فعالیت الکتریکی قلب را ثبت می کند. طی این تست بدون درد، پزشک الکترودها را روی پوست بیمار قرار می دهد و نتیجه ی تست نشان می دهد که ضربان قلب منظم است یا نه. این تست می تواند نشان بدهد که فرد دچار حمله ی قبلی یا فعلی شده است.

 

تست استرس:

این تست نشان می  دهد که قلب در زمان فعالیت شدید چگونه عمل می کند. بیمار روی تردمیل یا دوچرخه ثابت راه می رود و نتیجه ثبت می شود. در عین حال، پزشک، EKG، ضربان قلب و فشار خون را ارزیابی می کند تا مطمئن شود که این اندام به اندازه کافی خون رسانی را انجام می دهد.

 

Holter Monitor

 این دستگاه، ریتم قلب را ثبت می کند. اگر پزشک تصور کند که مشکلی وجود دارد، از بیمار می خواهد که دستگاه را یک یا دو روز همراه خود داشته باشد.این دستگاه، فعالیت الکتریکی را بدون وقفه ثبت می کند.

 Holter Monitor

رادیوگرافی قفسه سینه:

تصویر قلب، ریه ها و استخوان های قفسه سینه، با تابش مقدار کمی اشعه ایکس فراهم می شود. پزشک از این تصاویر برای بررسی وضعیت بیمار استفاده می کند.

 

اکوکاردیوگرام:

در این تست، از امواج صوتی جهت تصویربرداری زنده از قلب استفاده می شود. از این طریق، پزشک می تواند آسیب یا مشکلات حفرات، دریچه ها یا جریان خون را تشخیص دهد.

Cardiac CT

 این CT، جزئیاتی از قلب و عروق آن را نشان می دهد. سپس تصاویر از طریق کامپیوتر به صورت سه بعدی در می آیند. پزشک از این طریق به بررسی وجود پلاک و کلسیم در عروق کرونر، مشکلات دریچه های قلب وسایر مشکلات قلبی می پردازد.

 Cardiac CT

قرار دادن کاتتر در کاردیاک:

در این روش، پزشک لوله ای باریک را از طریق رگی در بازو یا پا هدایت می کند تا به قلب برسد. سپس رنگی را به عروق کرونر تزریق می کند تا از طریق اشعه ایکس به خوبی دیده شوند. تصاویر مورد نظر، انسداد عروق را نشان می دهند.

 

قرار دادن کاتتر در کاردیاک

زندگی با بیماری قلبی:

 بسیاری از بیماری های قلبی در طولانی مدت وجود دارند. ممکن است در ابتدا علائم واضح نبوده و در زندگی روزمره اختلالی ایجاد نکنند ولی اگر نادیده گرفته شوند شدیدتر خواهند شد. اگر قلب با مشکل مواجه شود، تنگی نفس و احساس خستگی ایجاد می شود. تورم در قوزک پا یا پاها ایجاد می شود. درمان طولانی مدت می تواند شرایط را تحت کنترل قرار دهد.

شما می توانید با مصرف دارو، تغییر در سبک زندگی، جراحی و یا پیوند با بیماری قلبی مبارزه کنید.

داروهای قلبی:

تعدادی از داروها می توانند به بیمار کمک نمایند. برخی با کاهش فشار خون، ضربان قلب و یا سطح کلسترول خون، برخی دیگر ریتم نامنظم قلب را کنترل کرده و یا از تشکیل لخته پیشگیری می کنند و برخی نیز اختلال در پمپاژ خون را اصلاح می کنند.

آنژیوپلاستی:

در این روش انسداد در عروق برطرف شده و جریان خون بهبود می یابد. پزشک یک کاتتر نازک همراه با یک بالن در انتهای آن را به عروق هدایت می کند. وقتی بالن به محل انسداد رسید، پزشک آن را با هوا پر می کند. این عمل باعث می شود عروق باز شده و جریان خون تسهیل شود. گاهی ممکن است پزشک یک لوله توری نازک به نام stent را در رگ قرار بدهد تا آن را باز نگه دارد.

 

آنژیوپلاستی

بیماری های قلبی

عمل بای پس:

این عمل جراحی وقتی انجام می شود که یک یا چند رگ بسیار باریک یا مسدود شده باشند. پزشک ابتدا یک رگ خونی را از منطقه ای مانند قفسه سینه، بازو یا پا بر می دارد و آن را به ناحیه سالم قلب متصل می کند. خون ناحیه آسیب دیده را دور می زند (بای پس می کند).

چه کسانی دچار بیماری قلبی می شوند؟

احتمال حمله قلبی در مردان بیشتر از زنان است و همچنین در سنین پایین تر نسبت به زنان. ولی همچنان حمله قلبی اولین دلیل مرگ و میر در هر دو جنس محسوب می شود. افرادی که سابقه خانوادگی دارند، ریسک بیشتری برای ابتلا دارند.

عواملی که به کنترل بیماری های قلبی کمک می کنند عبارتند از:

·        ورزش منظم (روزانه 30 دقیقه)

·         داشتن وزن مناسب

·        رژیم غذایی مناسب و متعادل

·         عدم مصرف الکل

·        ترک سیگار

·        در صورت ابتلابه دیابت، سطح قند خون و در صورت بالا بودن فشار و کلسترول خون، سطح آنها باید کنترل شود.

بیماری های قلبی